Inredningen

Jag hade inte tänkt göra så där jättestora ingrepp på inredningen första vintern, kanske skulle riva ut någonting och bygga nytt,  men när man väl har börjat.... Ja då blev det mer och mer.. och mer, och till slut såg det ut så här.

All inredning borttaget  

Jag började tillverka en ny inredning. Valde att göra den i ljus ek. Tycker det är snyggt. Kanske inte är det vanligaste träslaget när det gäller båtinredningar, men det börjar komma så smått har jag sett i en del större segelbåtar.

Började med förpiken. Gjorde två stora luckor för att kunna få ner stora saker så som väskor mm.

  

Till kojbottnar använde jag en 12 mm plywood som heter Meranti. Den ser lite roligare ut i färgen än en furu- eller granplywood och så ska den tåla fukten bättre sa dom på brädgår´n. Men efter ett litet test jag gjorde med olika plywoodbitar så hade det gått lika bra med vanlig. Den är ju billigare.

I kojerna på sidorna gjorde jag också två luckor i varje. 

  

   

  Ihoplimmning av tallrikshylla över pentryt.

Jag gjorde luckorna i massivträ. Men när dom kom ut i kylan blev dom som en banan. Vet inte riktigt vad jag ska göra nu, får fundera lite..

Jag tog och gjorde nya. Spegelluckor med fanérad plywoodspegel. Dom ska nog hålla formen hoppas jag. Materialet är köpt på abi trä i Göteborg.

Lucktillverkning 

Färdiga luckor  Nymålat

Bordet monterat  


Jag tar fram spritköket när jag använder det. Regnar det inte så har jag det alltid utomhus på bakre sittbrunnsbänken.